Vannutskiller

Fra Båtwiki
Gå til: navigasjon, søk
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Båtwiki ved å utvide den
Dieselfilter (grovfilter) med vannutskiller

En vannutskiller er en simpel sak som baserer seg på at vann er tyngre enn diesel og at vann ikke er oppløselig i diesel - dersom det kommer noen dråper vann inn i dieselstrømmen, vil vannet synke til bunnen av vannutskilleren.

Det er viktig å være klar over at dieselen til motoren normalt sett ikke hentes fra tankbunnen, men fra et rør som stopper opp bittelitt over tankbunnen. Hele dieseltanken er således en vannutskiller. Når man får noe vann i vannutskilleren, så vet man med sikkerhet at det er mye vann på dieseltanken - men man kan ikke dra den motsatt vei, dersom vannutskilleren ikke fanger opp vann betyr det ikke at dieseltanken er vannfri. Man ønsker ikke å ha vann stående på dieseltanken, se artikkelen om dieseldyr. Korrosjon er også et mulig problem dersom man har vann stående på dieseltanken.

Dersom mye vann tar seg over til vannutskilleren vil den kunne gå full, og man får vann i motoren, ofte med havari som resultat.

Emulgert vann blir ikke fanget opp av vannutskilleren. Emulgert vann kan forårsake problemer for motoren, men som reel går det bra.

Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Båtwiki
Verktøy