Sikringsrem

Fra Båtwiki
Gå til: navigasjon, søk
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Båtwiki ved å utvide den


Edu miscellaneous.png

Ordet sikringsrem kan oversettes til jackstay på engelsk. 


På en seilbåt kan det være en god idé å legge en sikringsrem horisontalt langs dekk. Denne remmen kalles ofte for jackstay, selv om det engelske ordet jackstay kan ha mange betydninger. Det er ikke tilrådelig å bruke tau, da det er lett å ramle overbord dersom man tråkker litt feil på et tau.

Et allminnelig oppsett for sikring på dekk for å unngå å falle overbord består av en sikringssele, en sikringsstropp med tre kroker i et asymmetrisk oppsett, den midterste festes på sikringsselen, og de to andre krokene festes til jackstay eller annet egnet sted.

Husk på at formålet er at man ikke skal falle overbord. Det har forekommet dødsfall hvor folk har falt over rekka, blitt hengende igjen i sikringsselen og druknet. Det er mao viktig at sikringsremmen er trekt så langt inn på dekk at man ikke kan falle over rekka, samt å ikke ha for lange tau mellom sikringssele og sikringsrem.

Dersom båten plutselig skulle bli tatt av en bølge og krenge 90 grader, gir ikke cockpit noen sikkerhet mot å falle overbord, så det kan være viktig å sikre seg i cockpit også.

Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Båtwiki
Verktøy