Seilervest

Fra Båtwiki
Gå til: navigasjon, søk
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Båtwiki ved å utvide den


Edu miscellaneous.png

Ordet seilervest kan oversettes til buoyancy aid på engelsk.[1] 

Fil:Alaska 2007 075.jpg
Seilervest på jenta til venstre, oppblåsbar redningsvest på damen til høyre

En seilervest (eller et flyteplagg) er et flyteplagg med isoporinnlegg som gir langt bedre bevegelsesfrihet enn en redningsvest ved fall i sjøen, men ikke like høy sikkerhet. Seilervester er mye brukt i kayakk og kano, der bevegelsesfrihet er viktig, men der man typisk faller i vannet oftere enn hva man ønsker å bytte patroner til kullsyreoppblåste redningsvester. I vanlige småbåter er det best med redningsvest.

Seilervesten kan holde en person flytende, men en bevisstløs person vil typisk havne med hodet under vann. Seilervestene er også stort sett uten skrittstropp, det medfører at vesten har en tendens til å dra seg opp rundt hals og hode når man er i vannet.

Seilervesten er populær blandt barn da de kullsyreoppblåste vestene ofte ikke finnes i barnevennlige utgaver, men det er viktig at de foresatte er klar over seilervestens begrensinger - man må bruke skikkelig redningsvest dersom vannet er kaldt, dersom det er mye bølger, dersom barnet ikke er svømmedyktig eller dersom man ikke har mulighet til å følge med og berge barnet dersom det faller i vannet.

Det er også viktig å prøve ut flyteplagget. Alle bør ha prøvd å hoppe utti sjøen med klær, sko og forskjellige flyteplagg på, og alle som har et personlig flyteplagg bør ha prøvd dette spesifikke flyteplagget i vann.

[rediger] Se også

  1. Se mer på engelsk Wikipedia.
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Båtwiki
Verktøy