Mastehavari

Fra Båtwiki
Gå til: navigasjon, søk
Stubb.pngDenne artikkelen har få bidragsytere og bør kvalitetssikres. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Båtwiki ved å lese igjennom og korrigere den


Edu miscellaneous.png

Ordet Mastehavari kan oversettes til Dismasting på engelsk. 


Ved så stor krenging eller så store bølger at masta kommer ned i vannet, ved ukontrollert jibb, dersom man trimmer for mye mastebøy, i storm uten tilstrekkelig reving, ved kollisjon eller dersom riggen har skader eller slitasjer, kan masta knekke. Dersom man ser over riggen fra tid til annen, har moderne mast uten lensetakler og seiler forsiktig så er risikoen for mastehavari lav[1]

Innhold

[rediger] Forebygging

Rutinemessig vedlikehold av rigg er viktig. Ellers bør man selvfølgelig reve mye og tidlig, være oppmerksom på faren for ukontrollert jibb og gjerne bruke preventer for å unngå dette. Man unngår også helst å legge ut i dårlig vær dersom det er mulig. Grunnstøting kan medføre økt risiko for mastehavari[2], så viktig å være særlig forsiktig med riggen dersom båten har vært utsatt for grunnstøting.

[rediger] Sikkerhetsutstyr

Fil:Hacksaw.jpg
Kan kanskje brukes

Man bør ha med seg verktøy for å kappe stag og vanter. Kraftige avbitere er ikke anbefalt, de veier mye og tar stor plass - og når man en dag får bruk for dem, oppdager man at det skal enormt mye kraft til for å få gjort jobben[3], og at det kanskje ikke lar seg gjøre i det hele tatt[4].

Det desidert beste er en wireklipper utstyrt med eksplosive ladninger[5][3]

Det nest beste er en hydraulisk kutter[6][7][3].

På tredjeplass kommer en baufil. Den fungerte fint under testing av "Yachting Monthly"[3], men det finnes historier om at det ikke har fungert[8].

Uansett hva slags verktøy man velger, bør man ha testet det.

[rediger] Krisehåndtering

Det kan være store krefter i sving når masta knekker, og førsteprioritet er å se til at hele mannskapet fortsatt er ombord og har det bra.

En knekt mast kan utgjøre stor fare for båtskroget, derfor er det viktig å få klippet av stag og vanter. Skal man gå for motor er det også en signifikant risiko for å få tau og wirer i propell. Dersom det er vanskelig å klippe selve vajeren, bør man prøve seg på strekkfisker og kanskje særlig bolter på strekkfisker.

Den knekte masta representerer fortsatt en materiell verdi, men det er svært tungt å få den ombord. I "Yachting Monthly" var de seks personer ombord, og de brukte to timer på å få opp én del av masta - så dersom man er alene eller to ombord, kan man antageligvis bare avskrive den (avhenger selvfølgelig litt på dimensjonene) - og dersom man føler seg utrygg på situasjonen gjelder det uansett å kvitte seg med den så fort som mulig, slik at man får startet opp motor. Alternativt kan man prøve å binde den opp langs siden av båten.


[rediger] Tilbakemelding

Gi tilbakemelding på denne artikkelen - bruk diskusjonssiden eller knappene nedenfor:

Du kan selvfølgelig også redigere artikkelen direkte.

[rediger] Referanser

  1. Innlegg av pacuare på baatplassen.no
  2. under kraftig grunnstøting får ofte masten/mastefoten ett kraftig trykk oppover. Dette KAN skape svekkelse i vantinnfestingen som gjør at salingshornet kollapser. Spesielt utsatt er båter med akterovervendte salinger da riggen ved salingsinnfestinger blir presset forover av ravddo på baatplassen.no
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 Yachting Monthly's Crash Test Boat Dismasting - http://youtu.be/d-jqwkNXMIY
  4. Innlegg av Gunga Din på baatplassen.no
  5. http://www.safety-marine.co.uk/cable-cutters-and-collision-damage/p2618s7/shootit-12r-22t-shroudandcable-cutter.htm
  6. Innlegg av Hulda på baatplassen.no
  7. http://www.certex.no/no/wire-kuttere/wirekutter-cg-25__13099
  8. Innlegg av Pinkvin på baatplassen.no
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Båtwiki
Verktøy