Mann overbord

Fra Båtwiki
Gå til: navigasjon, søk
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Båtwiki ved å utvide den


Edu miscellaneous.png

Ordet Mann overbord kan oversettes til Man Overboard og MOB på engelsk.[1] 


Mann overbord beskriver situasjonen at noen faller eller har falt ufrivillig i sjøen. Forkortelsen MOB kan brukes både om situasjonen samt om personen som har havnet i sjøen.

MOB ender ofte fatalt, særlig dersom vannet er kaldt eller man er alene ombord. Det er viktig å bruke redningsvest, være forsiktig, bruke sikringssele når man er ute på dekk på en seilbåt i dårlig vær. Det er viktig at man øver på håndtering av en MOB-situasjon, samt at alle ombord får litt informasjon om hvordan man håndterer en MOB-situasjon; særlig at det er viktig å holde øye med vedkomne.

Det er også viktig at de som er igjen ombord fortsatt vet hvordan båten kan håndteres dersom skipperen faller overbord. Klassisk historie: ungen faller overbord, pappa hopper etter, fruen kan ikke håndtere båten, og både ungen og pappa omkommer[2].

Ved fall i kaldt vann med allminnelige klær og redningsvest har man to alternativer - dersom man har mulighet til å få hjelp, kan man overleve en-to timer dersom man har redningsvest og holder seg i fosterstilling. Dersom man har mulighet til å komme seg opp av vannet uten hjelp har man noen få minutter på seg.

Innhold

[rediger] Forebyggende tiltak

  • Man bør ha en solid og vedlikeholdt rekke
  • Rem lengs dekk på seilbåt for feste av sikringssele
  • Følge med på værvarsel og unngå ruskevær
  • Være forsiktig med alkoholkonsum
  • Bruk av redningsvest reduserer ikke sannsynligheten for å havne i havet, men kan redusere risikoen for fataliteter vesentlig.

[rediger] Sikkerhetsutstyr

[rediger] Krisehåndtering

[rediger] Umiddelbare tiltak

Man skriker ut MANN OVERBORD og slenger ut livbøye så snart man er oppmerksom på at noen har falt i vannet.

Dersom man er flere som er igjen ombord skal én person dedikere sin fulle oppmerksomhet til å se etter MOB og peke på vedkomne - det er fort gjort å miste vedkomne av syne, ærlig dersom det er litt bølger og man stresser med navigering.

Enkelte kartplottere og utstyr med GPS i har mulighet for å raskt registrere posisjon; dette kan være til stor hjelp for å finne tilbake til MOB dersom man har mistet vedkomne av syne. I dårlig sikt må opprettholdelse av øyekontakt med MOB prioriteres nær sagt foran alt annet.

Man bør kalle etter hjelp over VHF

[rediger] Navigering med seil

Det finnes flere ulike teknikker for å komme seg tilbake til MOB [4], det er viktig at man har øvd på alle sammen, og gjort seg opp en mening med hvilke(n) metode man er mest fortrolig med og hvilke metoder som fungerer under hvilke forhold.

[rediger] Navigering med motor

Propelldrift har to åpenbare ulemper; stor risiko for å få tau i propellen dersom man benytter tau i bergningsoperasjonen, samt risiko for å lemleste MOB med propellen. Man bør være helt sikker på at giret er i friposisjon når man nærmer seg MOB dersom motoren er i gang.

[rediger] Berging

I høy sjø er det viktig å ikke manøvrere mot MOB fra lo side slik at båten kan bli kastet over MOB av bølger.

I de fleste båter er det best å plukke opp MOB fra hekken. Selv for en MOB som er bevisst kan det være vanskelig å komme seg ombord, selv med drahjelp fra folk ombord - en god enkelt nedfellbar badestige kan berge liv.

Er MOB ikke bevisst eller ute av stand til å selv ta seg ombord i båten, har man potensielt et stort problem. Å lene seg over rekka og trekke opp et barn med våte klær kan være en utfordring - en tung voksen kan være nærmest umulig. En god redningsvest skal ha en krok som man kan feste et tau eller en redningsline. For å få vedkomne ombord kan det være nødvendig å bruke en vinsj, falltau fra toppen av masta dersom man har seilbåt, evt trekke via en blokk hengende i toppen av targabøye.

[rediger] Tilbakemelding

Gi tilbakemelding på denne artikkelen - bruk diskusjonssiden eller knappene nedenfor:

Du kan selvfølgelig også redigere artikkelen direkte.

[rediger] Referanser

  1. Se mer på engelsk Wikipedia.
  2. Innlegg av BK på baatplassen.no
  3. i.e. Sea Scoopa - http://www.seascoopa.net/, trinse i toppen av targa, eller rett og slett et falltau
  4. Utfyllende artikkel om MOB-navigering: http://www.sailingmagazine.net/how-to/technique/1371-crew-overboard-recovery.html
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Båtwiki
Verktøy