Kantring

Fra Båtwiki
Gå til: navigasjon, søk
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Båtwiki ved å utvide den


Edu miscellaneous.png

Ordet Kantring kan oversettes til Capsizing, turtling og knockdown på engelsk.[1] 


Med kantring på norsk forstås minimum at rekkas øverste kant kommer i kontakt med vannet; i en åpen båt kan dette bety at båten vil bli fylt med vann og således står i fare for å synke. På engelsk har man tre ulike termer, "knockdown" for minimum 90 graders rotasjon (typisk at masta på en vanlig seilbåt berører vannet; seilbåten vil da vanligvis umiddelbart rette seg opp igjen), capsizing for en båt som går mer enn 100 grader rundt, og turtling for en båt som blir liggende på rygg og ikke kommer seg på kjøl igjen.

Kantring kan være et resultat av feil vektfordeling (ref wikipedia:Vasa (ship), stående personer i robåt, etc), eller store bølger (typisk uvær, men også dønninger i kystnære områder[2]).

Risikoen for kantring bestemmes mye av skrogform. Enskrogs-seilbåter med kjøl kantrer normalt ikke, men risikoen er tilstedet når bølgehøyden er høyere enn hva båten er bred og bølgene er krappe og brytende. Risikoen er også tilstedeværende når store dønninger kommer inn på grunt vann. Kjølen bidrar normalt til å holde båten på rett kjøl - men dersom det er lite vann mellom kjølen og grunnen, vil kjølen kunne dras med bølgen. En god enskrogsbåt pleier normalt å rette seg opp veldig raskt dersom de kommer så langt ned at masta dyppes i sjøen, og selv om båten skulle gå helt rundt så vil den normalt rette seg opp igjen ved neste bølge. Imidlertid er det mye sannhet i at båten tåler mer enn mannskapet; ute på dekk risikerer man å bli kastet på sjøen, og selv om man er bundet fast med sikringssele kan man ende opp med å drukne. Yachting Monthly har en videosnutt på youtube som illustrerer hvor farlig det er å befinne seg inne i en seilbåt som kantrer[3]. Det er heller ingen trygghet ved å befinne seg i cockpit under en "knockdown"; man faller like lett eller lettere ut fra cockpit enn fra dekk[4]

Dersom man kantrer i en robåt eller motorbåt har man egentlig ikke så store muligheter, annet enn å holde seg fast i båten og håpe på bergning. Dersom man kantrer i en seiljolle finnes det teknikker for å få den på rett kjøl igjen. Sannsynligheten for å kantre i en godt bygget katamaran er i utgangspunktet liten, men langt høyere enn for en enskrogsbåt. En godt bygget katamaran holder seg flytende en god stund etter at den er kantret, og det finnes folk som har overlevd kantringer i katamaran.

Risikoen er minst dersom man holder baugen mot bølgene, bruker drivanker, samt legger en seilbåt bi.

[rediger] Tilbakemelding

Gi tilbakemelding på denne artikkelen - bruk diskusjonssiden eller knappene nedenfor:

Du kan selvfølgelig også redigere artikkelen direkte.

[rediger] Referanser

  1. Se mer på engelsk Wikipedia.
  2. video av en "knock-down": http://vimeo.com/87355387
  3. http://www.youtube.com/watch?v=DPb5AV7BaD4
  4. mrmingybw.com - http://www.ybw.com/forums/showthread.php?388524&p=4633764#post4633764
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Båtwiki
Verktøy