Hvordan bidra

Fra Båtwiki
Gå til: navigasjon, søk

Dette prosjektet har periodevis i all hovedsak blitt drevet fremover av én enkeltperson. Dette er ikke bæredyktig, for å få kontinuitet, kvalitet og kvantitet er det viktig med flere bidragsytere. Alle monner drar. Her er noen tips om hvordan du kan hjelpe til!

Innhold

[rediger] Tilbakemeldinger

Er det tekniske hindringer som gjør det vanskelig å bidra? Er prosjektet for dårlig organisert? Er artikkel- og kategoristrukturen for rotete? Er kvaliteten på artiklene for lav? Vi er svært sultne på tilbakemeldinger, særlig konstruktiv kritikk.

[rediger] Marketing

Trafikkstatistikkene er ikke særlig oppløftende. Da prosjektet ble påbegynt hadde man en naiv tro på at såfremt man fikk opp tilstrekkelig kvalitet og kvantitet ville ballen starte å rulle av seg selv - prosjektet ville bli anerkjent, folk ville komme inn via sosiale medier og søkemotorer, og jo større publikum jo flere bidragsytere - men både publikum og bidragsyterene ser ut til å utebli. Enten er kvaliteten for lavt eller prosjektet er for ukjent. Dersom kvaliteten er for lav, så si i fra! Hvis ikke - så spre gjerne ordet om båtwiki - f.eks. på sosiale medier som IRC, Twitter og Facebook! Fortell om det til naboen! Legg inn linker til Båtwiki fra dine egne websider! (men vær forsiktig, vi vil ikke ha noen overdreven eller upassende reklame, aka spam).

[rediger] Innhold

[rediger] Kategorisering

Kategoriseringshierarkiet bør være gjennomtenkt, så det er kanskje best at noen få tar ansvar for at vi får et konsistent og godt kategoritre?

Å legge til passende kategorier på en wikiartikkel er derimot noe som ikke krever mye omtanke - finn navnet på en eksisterende kategori (f.eks. "Skrog") og legg til [[Kategori:Skrog]] nederst.

[rediger] Bilder, grafikk og design

Veldig mange artikler kunne ha godt av bilder eller figurer. Her går det an å lete etter passende bilder f.eks. på commons.mediawiki.org, finne frem kameraet eller tegneprogram.

Vi trenger særlig bedre bilder for "services" - her ønsker vi "veiskilt"-standard med blå eller grønn ramme rundt. Her er det bare å finne de symbolene som mangler eller som ikke ser pen ut, og forbedre de gjennom et tegneprogram:

septiksug, verksted, diesel, bensin, dagligvarer, båtutstyr, lekeplass, badeplass, enkelservering, spisested, overnattingssted, informasjon, museum, severdighet, utsiktspunkt, naturområde, landstrøm, trådløst, ferskvann, vaskeri, dusj, toalett

jakobthw har levert ny logo og favicon. Takk!

[rediger] CSS

CSS'en kan nå endres på MediaWiki:Common.css

[rediger] Teknisk

[rediger] Wiki-teknisk

Bruker:Eiaro er Mediawiki-guruen, og har hjulpet til med å fikse god funksjonalitet, særlig mtp kartløsninger og infobokser. Vi har fortsatt en del utfordringer og mangler, så mer hjelp er velkommen.

[rediger] Systemadministrasjon

Bruker:Tobixen tar for tiden hånd om serverdrift, backup, oppgraderinger og editering av LocalSettings.php, samt enkel bughunting og enkel bugfiksing i php-koden. Prosjektet kan ikke avhenge helt av én person, så det er ønskelig med én til person som kan ha ssh-tilgang til serveren, tilgang til databasen, og rettigheter til å gjøre enkle ting som å oppdatere LocalSettings.php. Vedkomne må ha litt kjennskap til unix-shell, må være i stand til å rote rundt i databasen uten bruk av phpmyadmin, og det er en fordel om vedkomne kan litt mer php enn Bruker:Tobixen. Se også disaster recovery.

[rediger] Utvikling

Dersom vi evt trenger helt ny funksjonalitet eller mer avansert bughunting, trenger vi hjelp fra noen som kan PHP-utvikling. Bruker:eiaro har bidratt noe ifht integrasjon mot norske kartkilder og NorgeIBilder.

[rediger] Økonomi

Dersom noen ønsker å bidra økonomisk så bør pengene være øremerket faktiske kostnader.

[rediger] Sikre fremtidige kostnader

  • Årlig fornying av domenenavn.
  • Fornying av SSL-sertifikat. Nåværende sertifikat utløper 2018-04.

[rediger] Ting man kunne brukt penger på

Dette koster antageligvis skjorta, og er bare aktuelt dersom noen skulle ønske å strø mye penger på løsningen:

  • Ansette/honorere folk til å skrive artikler, kategorisere, etc
  • Mer minne og flere vCPU'er for å få ting til å gå raskere
  • Profesjonell 24/7-overvåkning av systemene
  • Betale for hjelp for å oppgradere wiki'en

[rediger] Bidrag så langt

  • Bruker:Tobixen har så langt dekket domeneavgifter og SSL-sertifikat.
  • VM og båndbredde har blitt levert og leveres pro-bono av Redpill-Linpro.
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Båtwiki
Verktøy