Hekksjø

Fra Båtwiki
Gå til: navigasjon, søk
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Båtwiki ved å utvide den


Edu miscellaneous.png

Ordet hekksjø kan oversettes til wake wash på engelsk.[1] 


Bølgene som dannes etter en båt kalles hekksjø (også kalt "bow wave" på engelsk - bølgen starter fra baugen, ikke fra hekken). I hastigheter under 5 knop, og i hastigheter under skroghastighet er hekksjø et beskjedent fenomen. Hurtiggående store båter og især halvplanende båter (f.eks. store cabincruisere - ofte kalt "fjordplog", og kapteinen kalles ofte for "hekksjøgeneral") kan imidlertid generere mye bølger - såpass mye at det utgjør et problem, især på grunt vann - eller når hekksjø laget på dypt vann ankommer grunnere områder.

Det finnes mange båtførere der ute som ikke bekymrer seg særlig om hekksjøen; bølger er tross alt et naturlig fenomen, dersom man er ute på sjøen må man kunne tåle bølger. Det er også selvfølgelig at redningsskøyta og andre aktører som har svært gode grunner til å holde stor fart får lov til dette. Båtførere må stålsette seg litt, de må forvente hekkbølger og planlegge deretter; ingen knusbare glass stående fritt på bord, båten holdes generelt ryddig, ting stues vekk, man "fortøyer for storm", etc.

Hekkbølgene kommer imidlertid ofte på godværsdager med blikkstille hav, i elver og i lune uthavner - steder hvor man normalt ikke forventer bølger. På steder som fra naturens side ikke er mye utsatt for bølger, vil hekksjø også forårsake skader på naturen; erosjon[2], ødeleggelse av bunnfauna og bunnflora. Hekkbølgene kommer ofte uventet, og med ikke-forutsigbare retninger. Båtfolk som normalt fortøyer for storm har også sine sårbare øyeblikk; landstigning, unger som leker i strandsonen eller forsøker å komme seg i land med ei jolle, etc. Unger og ektefeller kan få ødelagt båtgleden for resten av livet. Dyptgående seilbåter som går gjennom en grunn passasje kan få skader på kjøl og innfesting fordi de dunker nedi når hekksjøen passerer. Det finnes tilfeller hvor hekksjø har tatt liv.

Båtførere på båter som har potensiale for å lage mye bølger bør prøve å unngå "kritisk hastighet", de bør minimere perioder hvor det hverken kjøres i plan eller i hastigheter under 5 knop, de bør holde respektfull avstand ved passering av andre båter, hekkbølgproblemet reduseres litt i yttersving - man kan altså prøve å svinge litt ut når man passerer andre båter. I trange sund og havneområder kommer man seg nesten ikke utenom å jekke ned til under fem knops fart.

En båtfører kan bli holdt både erstatningsansvarlig og strafferettslig ansvarlig dersom kjøringen forårsaker farlige hekkbølger[3].

[rediger] Eksterne referanser

  1. Se mer på engelsk Wikipedia.
  2. http://boatwakes.homestead.com/
  3. Båtliv: Dømt for hekkbølger - Sitat fra dommen: Det avgjørende for retten [er om de] førte båtene uten å vise tilstrekkelig forsiktighet og uten å avpasse farten, slik at det ved bølgeslag eller på annen måte oppstod skade eller fare for skade for andre fartøyer, farvannets strandlinjer, kaier, badende eller omgivelsene for øvrig, jf. § 2 i forskriften om fartsbegrensninger i sjø, elv og innsjø. Det er kombinasjonen av valgt hastighet, konsekvensene for øvrige båtførere, de bølgene som de tiltaltes kjøring medførte, og den risiko for fare som oppstod, som er avgjørende momenter i vurderingen av hvorvidt de har opptrådt i strid med denne bestemmelsen. Både forsettelig og uaktsom overtredelse er omfattet. Når det gjelder den aktsomhetsnormen som må legges til grunn i slike saker, bemerkes at både bevisst uforsiktighet eller likegyldighet, samt uoppmerksomhet og tankeløshet rammes. Det er tilstrekkelig at det foreligger simpel uaktsomhet. I den grad det foreligger handlingsalternativer vil dette være av betydning for den endelige bedømmelsen.
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Båtwiki
Verktøy