Cabincruiser

Fra Båtwiki
Gå til: navigasjon, søk
Stubb.pngDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Om du vet mer om temaet kan du hjelpe Båtwiki ved å utvide den


Edu miscellaneous.png

Ordet Cabincruiser kan oversettes til Cabin cruiser på engelsk.[1][2] 

En cabincruiser er en båt som tilbyr både høy bokomfort ("cabin") og høy hastighet ("cruiser"); de er typisk utrustet med kraftige motorer og beregnet på planing eller halvplaning. Enkelte mindre båter kan ha visse likhetstrekk med snekker, men en cabincruiser har som hovedregel flatt hekkspeil mens en snekke som hovedregel har avrundet hekk. En snekke var tradisjonelt klinkbygd, plastsnekker har ofte beholdt samme profil mens man aldri finner slik skrogprofil på en cabincruiser.

Det er typisk en ganske lukket båt, som regel er det ikke mulig å spasere rundt utenbords på båten. Ofte har man et lite dekksområde på baugen, et større utenbordsområde i hekken (ofte lukket til med kalesjer), kanskje en flybridge - men for å komme seg mellom disse utenbordsområdene må man gjennom båten.

Særlig store, halvplanende cabincruisere kan generere betydelige mengder med hekkbølger, derfor er cabincruisere ofte noe upopulære blandt mange andre båtfolk, vanlige skjellsord er "hekksjøgeneral" og "fjordplog".

Høy fart og stor båt med bokomfort medfører signifikant forbruk av drivstoff.

  1. Se mer på engelsk Wikipedia.
  2. Se mer på norsk Wikipedia.
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Båtwiki
Verktøy