Lisensinformasjon

Fra Båtwiki
(Omdirigert fra Båtwiki:Opphavsrett)
Gå til: navigasjon, søk

Alle som bidrar til båtwiki, godtar implisitt at innholdet blir lisensiert med CC-BY-SA 4.0.

Dette gjelder ikke bilder, bilder kan markeres med lisens. Vi oppfordrer til å bruke CC-BY-SA på donerte bilder. Sett "unknown" dersom bildet ikke skal brukes utenom Båtwiki uten eksplisitt tillatelse.

[rediger] Formål

Det viktigste med lisensieringen er:

  • Dette prosjektet skal ikke henge juridisk på noen enkeltpersoner. Dersom administrator havner under en trikk eller viser seg vanskelig å samarbeide med skal det være mulig å ta med seg innholdet og lage en ny båtwiki.
  • Lisensieringen skal være kompatibel med wiki-arbeidsflyten
  • Etter litt diskusjon og tenking har vi valgt å tillate kommersiell bruk av artiklene. Dersom man i ettertid skulle ha vært nødt til å forhandle med samtlige bidragsytere ville det betydd at innholdet ville vært utilgjengelig for bruk i samfunnsnyttige kommersielle prosjekter for all fremtid.

[rediger] Versjonsforskjeller

CC-BY-SA 4.0 ble lansert 2013-11-26; lisensinformasjonen her beskrev inntil 2013-11-26 at alt innhold ville bli oppgradert til CC-BY-SA 4.0 ved lansering samt at bidragsytere implisitt godkjente dette.

De to mest signifikante forskjellene er:

  • CC-BY-SA 4.0 gjelder også for databasevern. Dette er viktig for oss. Mye av informasjonen om brygger og gjesteplasser er å ikke å regne som "verk" og er derfor ikke beskyttet i CC-BY-SA 3.0. Dersom en annen tjeneste tilbyr en database som er delvis basert på data fra båtwiki, vil vi med CC-BY-SA 4.0 ha juridisk mulighet til å kopiere data andre veien.
  • Innhold lisensiert gjennom CC-BY-SA 3.0 er grunnleggende inkompatibelt med DRM. I 4.0 er det en klausul om at dersom man publiserer CC-matriale i DRM-format gir man allmennheten full rett til å omgå tekniske beskyttelser.
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Navigasjon
Båtwiki
Verktøy